BEHEARE B.V.

Start van project
2021
Gebruikers
63 duizend
Type opdracht
Ondersteuning
Rol
Technisch Applicatiebeheerder BVID

Politie

Vanuit de behoefte om de medemens tot steun te zijn en voor een kijkje in de keuken van de Politie, moest ik deze opdracht binnenhalen.


Basis Voorziening Identiteitvaststelling (BVID) was belast met het afnemen, registreren, controleren en verifiëren van biometrische gegevens van mensen. Dit gebeurde tijdens een periode van politieke discussies over vluchtelingenstromen, onterechte dataverwerkingen en verhoogde polarisatie.


Het was een waardevolle leerperiode waarin ik voor het eerst slechts twee applicaties in beheer had en waar geduld essentieel was om alle werkzaamheden gestaag voort te zetten. Gedurende deze tijd heb ik niet alleen vakmensen en mensen met een blauw hart ontmoet, maar ook een groot aantal vreemdelingen. Het direct ervaren van de sfeer en de werkzaamheden was op de een of andere manier waardevoller dan elke marketingvideo vanuit de Politie zelf.


Van het assembleren van identificatiekoffers tot het geautomatiseerd doorvoeren van twee kritieke applicaties op nationaal niveau, de samenwerking tussen de Politie, Europese Deelstaten (EURODAC), Koninklijke Marechaussee, Zeehaven Politie, ICT-collega's en meerdere regio's was fantastisch om mee te maken.


Helaas moest ik uiteindelijk de opdracht teruggeven vanwege persoonlijke situaties en gezondheidsklachten.


Ik had er nooit bij stilgestaan dat handhavers in Nederland veel meer doen dan enkel handhaven. En dat een vreemdeling gewend is dat handhavers met name hun macht misbruiken uit de landen waar zij vandaan komen. Hoe mooi is het om mensen zich volledig kwetsbaar te zien opstellen, waarbij het onderlinge vertrouwen groeit.