BEHEARE B.V.

Start van project
2016
Gebruikers
300
Type opdracht
Ondersteuning
Rol
Performance specialist

Bredenoord

Bij Bredenoord, een vooraanstaand familiebedrijf in stroomoplossingen, was net Microsoft Dynamics met HSO geïmplementeerd. Nu was het tijd om het maatwerk verder te finetunen voor meer stabiliteit en snellere doorvoertijden.


Het interne personeel was aanvankelijk sceptisch ten opzichte van het volgende project, gezien de eerdere ervaringen met consultants, projectleiders en verbetertrajecten. Derk Jan, destijds een van de systeemanalisten en beheerders bij Bredenoord, bracht dit sentiment treffend onder woorden.


Dit project markeerde de eerste opdracht vanuit zelfstandig ondernemerschap, via het bedrijf LogicAX, later omgevormd tot Beheare B.V. en Remenco B.V.


Wat dit project zo interessant maakte, was de complexiteit van de verhuurmarkt, met zijn op maat gemaakte processen zoals afwijkende huurprijscalculaties en prolongaties. Bovendien bleek dat het gebruiken van vakjargon van AX-specialisten niet altijd even goed begrepen werd, maar zodra dit vertaald werd naar verhalen rond hun eigen producten, zoals aggregaten, viel alles op zijn plek. Het was een bijzonder leerzame ervaring, en een uitstekend eerste project om uit te voeren.


Het doet mij deugd dat mensen verder worden geholpen en hun vooroordelen weg laten nemen, nadat ze meerdere malen zijn gestruikeld over eerdere struikelblokken.